Duna Hotel logo Pacsirta Étterem logo Nemzeti Kávéház logo Török Pince logo Átrium Wellness logo Gilice Játéksarok logo
Duna Hotel logo

Ajánlatkérés

Érkezés dátuma:
Távozás dátuma:

Halpedikűr

Amit a Doktorhalról tudni kell

A Garra Rufa (magyarul a piros szívogató márna) maximum 14 cm hosszú, a Közel-Keleten, Törökországban honos halfaj, mely a pontyok családjából származik. Ezek a halak benépesítettek egy forró termálforrások által táplált patakot (Kangal) az anatóliai felföldön és a számtalan generáció lefolyása alatt tökéletesen alkalmazkodtak az ott uralkodó, megváltozott életfeltételekhez.

A 36 C° fokos termálpatakban uralkodó plankton hiány arra késztette a halakat, hogy más fehérjeforrásokat keressenek. Mivel ezt a patakot az ott élő lakosság évszázadok óta fürdőzésre használta, hamarosan ideális pótlást találtak a halak: az emberi bőrön található sömöröket.

Lábpedikűr

A wellness részlegünkben található akváriumban végzett fájdalommentes kezelés során a halak az egészséges szövetek megsértése nélkül rágják le az elhalt bőrréteget a páciens lábfejéről. Ez a természetes "halradír" azáltal, hogy megszabadítja a bőrt az elhalt hámsejtektől, vékonyítja a lábakon lévő elszarusodott felületet, egyúttal masszírozza és feszesíti is a bőrt. A halkezelés felgyorsítja a vérkeringést, feloldja a görcsös izomcsomókat, és segít a stresszes állapot csökkentésében is. A halak dithranol enzimet tartalmazó váladékot kennek a ledörzsölt bőre, mely anyag előidézi a gyógyhatást és amellyel hosszú hónapokra felejthetővé válik a bőrkeményedés, a viszketés és a hámlás.

A Nyugat-Európában már elterjedt halfürdő optimális kezelési lehetőség legkiterjedtebb szervünk - a bőrünk - ápolására, mely a fürdő után selymes és puha lesz.

Gyógyító hatás

Nemcsak esztétikai, de gyógyító hatása is ismert ezeknek a különleges halaknak. Törökországban „doktorhalaknak” nevezik őket, mióta az emberek felfedezték, hogy a halak farkasétvággyal borítanak be minden típusú bőrbetegséget és hibát (pl. pikkelysömört, lábgomba, mitesszerek) és hogy jelentősen képesek enyhíteni a legmakacsabb szenvedéseket is. A márnák olyan sokáig „rágcsáljak” a megbetegedett bőrfelületet, míg a felső réteget teljesen el nem távolítják. Eközben egy kis adag dithranol- enzimtartalmú váladékot injektálnak az új bőrbe, ami lelassítja, így normalizálja, pl. a pikkelysömörös bőr gyors megújulását.

Legyen Ön is a vendégünk és próbálja ki ezt a kényeztető mikromasszázst, melynek hatását heteken keresztül élvezheti!

20 perces kezelés ára: 2.500,-Ft
30 perces kezelés ára: 3.500,-Ft