Duna Hotel logo Pacsirta Étterem logo Nemzeti Kávéház logo Török Pince logo Átrium Wellness logo Gilice Játéksarok logo

Online foglalás

„Másfél évszázad a Sugovica partján – komplex szálláshely fejlesztés a DUNA WELLNESS HOTELBEN”

Projekt neve: „Másfél évszázad a Sugovica partján – komplex szálláshely fejlesztés a DUNA WELLNESS HOTELBEN”
Projekt azonosító száma: DAOP-2.1.2-12-2012-0068
Kedvezményezett: Duna Vendéglátó, Kereskedelmi, Utaztatási Szolgáltató Kft.
Beruházás teljes költsége: 412.020.000 Ft
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 288.414.000 Ft
Támogatási intenzitás: 70 %

Az uniós és hazai támogatásnak, valamint a saját forrásnak köszönhetően teljesen megújul és kibővül a bajai Duna Wellness Hotel másfél évszázados műemlék épülete, emelkedik a szolgáltatások színvonala, valamint új szolgáltatások jönnek létre. A projekt megvalósulása nem csak a szállodának fontos, hanem a városnak is, mivel nincs a kínálatban hasonló színvonalú és kapacitású szálláshely, ezért Baja és környékének komplex turisztikai vonzerejére és versenyképességére is kiemelkedő hatással bír.

A fejlesztés a szálloda fő szárnyának teljes felújítását tűzte ki célul. Ennek keretében átépítésre és részben felújításra kerül az itt található valamennyi vendégszoba - 19 darab – a főszárny összes folyosója, a lépcsőház, megújul a bejárat, az előtér és a recepció is.

A város egyetlen szállodájában a jövőben 3 és 4 csillagos szobák egyaránt lesznek. Az átépítések tágasabb, igényesen berendezett szobákat, megújult közösségi tereket, magasabb komfortfokozatot eredményeznek, a vendégek igényeinek megfelelően. Az épület lapostetős része felett két szinten emelet ráépítés történik, így 4 új szoba alakul ki. A vendégszobák több mint fele klimatizált lesz.

Az étteremben a felújítás során a stukkós mennyezet megmarad ugyan, de az oldalfalak hangulatelemekkel történő ellátásával, a belső nyílászárók cseréjével, felújításával, az igényes burkolatokkal és új berendezéssel a vendégtér új arculatot kap. Az étterem új elnevezése „Pacsirta” lesz, annak emlékére, hogy az épületben forgatták 1963-ban a „Pacsirta” című film több jelentét, Páger Antal és Tolnay Klári főszereplésével. A vendégtérben egy Páger Antal emlékasztal is helyet kap.

Az étteremhez kapcsolódóan megtörténik az oldalterasz téliesített beépítése az étterem teljes szélességében és közvetlen összekapcsolási lehetőséggel. Itt jön létre egy új szolgáltatás, a „Nemzeti Kávéház”, egy hagyományokhoz hű, klasszikus kávézó. A név a műemlék épület történelmét eleveníti fel, hiszen a múlt század közepéig a szálloda és az akkori kávéház is „Nemzeti” néven üzemelt.

A főterasz és a szabadon maradó oldalterasz új burkolatot kap, megtörténik a régi műkő korlát cseréje, megújulnak az árnyékolók. A főterasz főbejárat felőli kétharmad része az étterem teraszaként funkcionál majd, a Sugovica felőli egyharmad főterasz az újonnan épülő „Nemzeti Kávéház”, a szabadon maradó oldalterasz pedig a Bartók és Türr termek tartozéka lesz.

A fejlesztés során a vendégek igényeinek megfelelően újul meg a wellness részleg is, amelynek mintegy 53 négyzetméterrel bővül az alapterülete, megtörténik a gőzkabin áthelyezése és bővítése, jakuzzi kialakítása és egy természetes fénnyel megvilágított pihenő kiépítése.

A kialakítás során a kedvezményezett a családbarát környezet megteremtésére törekszik. Az épületben játszószobát alakít ki, a felújított belső udvaron pedig játszóteret. Ezeket a szolgáltatásokat az éttermi vendégek is használhatják. A belső udvarban létrejön egy fedett (nyitható tetejű) medence, sütögetésre alkalmas hely, és kemence.

A műemlék épülethez méltó és igen látványos lesz a külső felújítás. A teljes épület hőszigetelést és nemesvakolatot kap.

A teljes kivitelezés a tervek szerint 2014 nyarára lezárul.

Közreműködő szervezet neve: DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Közreműködő szervezet elérhetősége: 6726 Szeged, Közép fasor 1-3.
www.darfu.hu