Duna Hotel logo Pacsirta Étterem logo Nemzeti Kávéház logo Török Pince logo Átrium Wellness logo Gilice Játéksarok logo

Online foglalás

Szálloda története

Az 1860-as években épült, három csillagos Duna Wellness Hotel Európa egyik legszebb főterén áll és várja, fogadja a vendégeket. Jellegzetessége, hogy közvetlen mellette folyik a Duna mellékága, a Sugovica.

Érdemes visszatekinteni az időben és feleleveníteni az egykor Nemzeti Szállodaként ismert épület történetét. Az épületet a rendelkezésre álló írásos emlékek tanúságai szerint Deutsch Ignácz építtette 1860-70 között, részben szecessziós stílusban. A szobák egy részének ablakából, az étteremből és a teraszról csodálatos kilátás nyílik a hatalmas, négyzet alakú térre, amelyet Magyarország Szent Márk tereként emlegetnek, a klasszicista, reneszánsz, valamint romantikus stílusban készült épületei, illetve a szürke gránitkockákkal burkolt kövezete miatt.

Az épület déli szárnyában egykoron egy 300 fős színházterem volt, amelyben 1928. április 9-én Bartók Béla adott koncertet, több mint 400 zeneszerető – zeneértő előtt. A következő 40 esztendőben a magyar zenei és színházi élet nagyságai léptek fel színpadán. Napjainkban a színházterem helyén működik az étterem és a konyha. Többek között 1963-ban ezen a helyen forgatták Tolnay Klárival és Páger Antallal a „Pacsirta” című filmet, amelynek főszerepéért Páger Antal Cannes-ban a „Legjobb alakítás megosztott díját” kapta.